Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 10 / Ulf Brömster lämnar över ordförandeklubban vid stämman

Ulf Brömster lämnar över ordförandeklubban vid stämman

Ulf Brömster, Svenska Ridsportförbundets ordförande sedan 2015, har meddelat valberedningen att han inte kommer att vara tillgänglig för omval vid stämman 2023 efter att då ha varit en del av styrelsen i tolv år och ordförande i åtta år.

- Det blir stora skor att fylla. Ulf Brömster har som Svenska Ridsportförbundets ordförande fört utvecklingen av det strategiska arbetet framåt och under hans ledarskap har ridsporten tagit stora kliv inom flera viktiga områden. Nu tar det viktiga nomineringsarbetet vid och vi ser fram emot ett stort engagemang från våra distrikt och föreningar för att hitta en bra ersättare på den viktiga posten som ordförande för vårt förbund, säger Marie Morgensterns Folin, ordförande i Svenska Ridsportförbundets valberedning.  

Ulf Brömster har varit ordförande för Svenska Ridsportförbundet sedan 2015 efter att ha valts in i styrelsen 2011 och haft rollen som vice ordförande 2013-2015. Hans engagemang inom ridsporten började redan 2003 när han gick med i styrelsen för sin lokala ridklubb.  

- På den tiden hade jag nog aldrig kunnat ana att mitt engagemang som förtroendevald inom ridsporten skulle vara i hela två decennier och att jag idag skulle vara en av de ordförande som suttit längst sedan Svenska Ridsportförbundet bildades. Det har på många sätt varit en fantastisk tid, med både med- och motgångar, där drivkraften hela tiden har varit att uppleva styrkan i det som vi inom ridsporten kan åstadkomma tillsammans, säger Ulf Brömster.  

En röd tråd 

- Det har såklart varit fantastiskt att få uppleva hoppningens guldålder på såhär nära håll och vara med i en tid där Sverige har såna makalösa framgångar. Men den stora behållningen från min period som ordförande handlar framförallt om två andra saker. För det första om hur bilden av ridsporten förändrats i allmänhetens ögon och i takt med medaljerna blivit en än större folksport. Och för det andra om hur vi gemensamt inom ridsporten genom vårt strategiska arbete säkerställer att vi har en röd tråd i verksamheten, från den lokala föreningen, via distrikten till den centrala organisationen. Vid stämman kommer Ridsport 2030 att presenteras och det blir ett bra tillfälle att lämna över klubban för det fortsatta arbetet, fortsätter han.

Föreningar och distrikt kan nominera 

Svenska Ridsportförbundet stämma hålls i maj 2023. De föreningar och distrikt som i enlighet med förbundets stadgar önskar nominera personer till förtroendeuppdrag inom Svenska Ridsportförbundet inför stämman gör det på en blankett som finns HÄR och nomineringarna ska vara inne senast 1 februari 2023. I samband med stämman 2023 ska val till Förbundsstyrelse, Tävlingssektion, Ridskole- och utbildningssektion samt Disciplinnämnden göras. Nedan finns en preliminär sammanställning över nuvarande förtroendevalda samt huruvida de finns tillgängliga för omval eller inte. Slutgiltig lista publiceras senast 1 december. Notera att Disciplinnämnden kommer att väljas första gången på stämman 2023 och därför inte finns med i översikten. 

Förbundsstyrelsen 

Ulf Brömster 

Ordförande 

Ej tillgänglig för omval 

Helena Carlsson 

Ledamot 

Ej tillgänglig för omval 

Lennart Lindelöw 

Ledamot 

Tillgänglig för omval 

Christina Holtenäs 

Ledamot 

Tillgänglig för omval 

Göran Dalin 

Ledamot 

Tillgänglig för omval 

Per Bergström 

Charlotte Palmstierna 

Camilla Sjölund Lundevall 

Torbjörn Wahlborg 

Ledamöter 

Valda till 2025 och avser att fullfölja sina mandatperioder 

 

Tävlingssektionen 

Annika Skoglund 

Ordförande 

Tillgänglig för omval 

Pelle Wedenmark 

Ledamot 

Tillgänglig för omval 

Ulrika Dahlström 

Ledamot 

Tillgänglig för omval 

Ted Velander 

Ledamot 

Tillgänglig för omval 

Lars Englund 

Ledamot 

Tillgänglig för omval 

Ulf Wilken 

Ledamot 

Ej tillgänglig för omval 

Fredrik Reuterskiöld 

Ledamot 

Tillgänglig för omval 

Åsa Fridholm 

Magdalena Regårdh 

Lotta Sjöberg 

Bengt Sånesson 

Anna Lindqvist 

Ledamöter 

Valda till 2025 och avser att fullfölja sina mandatperioder 

 

Ridskole- och utbildningssektionen 

Maria Eriksson 

Ordförande 

Tillgänglig för omval 

Gun Kristoffersson 

Ledamot 

Tillgänglig för omval 

Sven-Åke Thundal 

Ledamot 

Tillgänglig för omval 

Nina Anyai  

Ledamot 

Tillgänglig för omval 

Lena Hannu 

Ledamot 

Tillgänglig för omval 

Gabriella Pernler 

Ledamot 

Tillgänglig för omval 

Anna-Maria Andersson 

Ledamot 

Vald till 2025 men avser att avgå i förtid 

Karoliina Ikonen 

Jonas Johnson 

Bertil Sjödin 

Mikaela Arvidsson Ekfeldt 

Ledamöter 

Valda till 2025 och avser att fullfölja sina mandatperioder 

 

 

Unga fälttävlansstjärnor imponerade i den viktiga värdemätaren

På unghäst-VM i Le Lion d´Angers tog fem svenska hästar plats på den stora internationella scenen för första gången – och de gav fina besked. - De levde upp till förväntningarna mer än väl, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff.