Annons

    Hem / Tävling / Kunskapstävlingar / Folksam Hästkunskap Cup

Bäst på häst med Folksam Hästkunskap Cup

Folksam Hästkunskap Cup är succétävlingen för unga hästälskare som sätter hästkunskaperna på prov, i teori och praktik. Nu är tävlingen tillbaka på stallbacken. Tre platser. Finfina priser. Anmäl ditt lag bums!

Efter två år av digital tävling är Hästkunskap Cup nu tillbaka på Stallbacken med tre tävlingar på Strömsholm, Flyinge och i Umeå i september och oktober. 

Laguppställningen

Tävlingen är öppen för föreningar anslutna till Svenska Ridsportförbundet. Varje lag ska bestå av tre personer plus lagledare (lagledaren ska vara över 18 år deltar inte i tävlingen). Följande ålderskategorier ska representeras i laget:

  • Kat 1 född 2009-2008 (13-14 år)
  • Kat 2 född 2007-2006 (15-16 år)
  • Kat 3 född 2005-2004 (17-18 år)
En tävlande från varje ålderskategori ska utses, äldre får bytas mot yngre – men inte tvärtom.

Vad ska laget kunna?

Hästkunskap Cup är ett utmärkt sätt att vässa hästkunskaperna på. Några ämnen som är bra att plugga på, teoretiskt och praktiskt, är: hästkunskap, hästvälfärd, hästskötsel, utfodring, hästhantering och hästens hälso- och sjukvård.
Alla fakta finns på Hästkunskapssajten samt i de kunskapsmaterial som finns hos SISU Idrottsböcker.

Fina priser!

Vinnarna vid varje tävlingsplats vinner resa, boende och biljetter till Göteborg horse show 2023 där lagen även kommer att bjudas in till prisutdelning och ungdomsaktiviteter.
 
Alla deltagare i tävlingen får en gåva!
 
Anmäl er nu! 
 

Vill du veta mer?

Kontakta Elin Jäderholm, This is a mailto link